Пляцок “Вогні Парижу” із шоколадними та горіховими коржами

Дуже смачний торт із шоколадними та горіховими коржами та надзвичайно ніжним заварним кремом із шматочками бананів.

Інгредієнти:

На 2 темні коржі:

  • 4 яйця,
  • щіпка солі,
  • 4 столові ложки цукру,
  • 4 столові ложки борошна,
  • 1 чайна ложка порошку для випічки,
  • 2 столові ложки какао.

На світлий корж:

  • 7 яєчних білків,
  • щіпка солі,
  • пісок цукровий 12 столових ложок,
  • 1 столова ложка борошна,
  • 200 г подрібнених підсмажеих горіхів.

Крем:

  • 7 яєчних жовтків,
  • 200 г цукрової пудри,
  • 500 мл молока,
  • 5 ст. ложок кукурудзяного крохмалю,
  • 250 г масла,
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту,
  • 2 банани,
  • 1 столова ложка лимонного соку.

Сироп:

  • 100 мл води,
  • 4 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки рому.

Приготування:

Темне тісто: яєчні білки збити з дрібкою солі, додавати по ложці цукор, акуратно ввести збиті яєчні жовтки. Розмішати з сумішшю борошна, порошку для випічки і какао. Викласти тісто в 2 форми діаметром 24 см, вистелені папером для випікання і пекти при 170 ° С протягом приблизно 15 хвилин.

Світле тісто: збити яєчні білки і сіль, ввести по ложці цукор. Далі додати борошно, змішане з товченими волоськими горіхами, викласти тісто в одну форму діаметром 24 см і пекти при 170С близько 20-25 хвилин.

У каструлі заварити цукровий сироп 15 хвилин, охолодити, додати ром. Всі теплі коржі (2 темних і 1 світлий) просочити.

Крем: збити яєчні жовтки з цукровою пудрою і крохмалем, вимішати зі 100 мл холодного молока. Довести решту молока в каструлі до кипіння, тонкою цівкою влити крохмальну масу. Злегка помішуючи, варити до загустіння.

Збити розм’якшене вершкове масло з ваніллю, по ложці додавати охолоджений заварний крем. Перемішати з дрібно нарізаними бананами, додати лимонний сік.

У роз’ємну тортівницю з фольгою вставити один темний корж, змастити його половиною крему з бананами, потім світлий корж, крем з бананами і темний. Прикрасити кремом з какао або помадкою. Поверхню торта посипати тертим шоколадом або посипкою.

Рецептом поділилася Любов Шупа. Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пляцок “Вогні Парижу” із шоколадними та горіховими коржами