Порошенко узаконив обов’язкове встановлення лічильників на тепло та воду

Президент Петро Порошенко підписав закон “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” про забезпечення комерційного, в тому числі розподільного обліку тепла, гарячої та холодної води

Про це повідомляє прес-служба президента, інформує espreso.tv.

“Запроваджується обов’язковий облік тепла і води. Завдяки обліку населення платитиме лише за спожиті ресурси. Запровадження закону дозволить контролювати ефективність реалізації заходів із енергоефективності. Все це має сприяти зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг”, – запевняють у Порошенка.

Норми закону визначають порядок оснащення будівель вузлами комерційного обліку, їх обслуговування, запису показників та розподілу спожитих комунальних послуг.

За оцінками експертів, закон дозволить знизити на 75% обсяг необлікованих витрат води у внутрішньо-будинкових системах та скоротити споживання теплової енергії впродовж 1-3 років у середньому на 15-20%.

Ухвалення закону є виконанням зобов’язань України перед Євросоюзом щодо енергоефективності.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Порошенко узаконив обов’язкове встановлення лічильників на тепло та воду