“Празникові пляцки”: досвідчені господині оцінять всі переваги цих смачних рецептів

У розпалі – сезон празників, тож не одна господиня, мабуть, хвилюється, що ж цікаве й оригінальне приготувати, аби потішити гостей. Пропонуємо смачну підбірку рецептів галицької випічки, яка завжди вам стане у пригоді. За матеріалами видання “Наш День”

Сирник «Баунті»

Потрібно: для тіста – 200 г борошна, 2 ст. л. какао, 10 г порошку до печива, 100 г цукру, 80 г масла, 1 яйце. Сир: 1 кг сиру, 4 яйця, 300 г цукру, 2 ст. л. крохмалю або 1 пакет пудингу (сметанкового чи ванільного), 1 пакет ванільного цукру. Кокосовий крем: 400 г молока, 150 г цукру, 300 г кокосової стружки, 200 г масла. Шоколадна поливка: 100 г чорного шоколаду, 3 ст. л. сметани, 1 ст. л. коньяку.

Приготування: масло перетерти з борошном, додати решту інгредієнтів, вимісити м’яке тісто і рівномірно розподілити його на бритванку. Сир перемолоти, додати збиті з цукром яйця, крохмаль або пудинг і ванільний цукор, гарно перемішати, викласти на тісто і поставити пекти в розігріту духовку на 40 хв.

Зварити кокосовий крем. У кипляче молоко додати цукор і кокосову стружку, зменшити газ і варити 15-20 хв. до загустіння. Охолодити й збити із м’яким маслом.

Приготувати помадку: на паровій бані в мисочці розтопити шоколад зі сметаною і коньяком. На охолоджений сирник викласти кокосовий крем, зверху акуратно залити помадкою. До слова, на тісто можна натерти 80 г шоколаду, а тоді викласти сирну масу. Вийде ніжно і смачно.

Амбасадор

Потрібно: бісквіт – 3 яйця, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. борошна, 2 ст. л. води, 2 ст. л. олії.

Основна маса: 1 л молока, 2 ванільні пудинги з цукром, 1 ст. л. з верхом борошна, 2 ст. л. з верхом крохмалю, 6 ст. л. цукру, 3 жовтки, 400 г вершкового масла, 2 ст. л. з верхом цукрової пудри, 2 ст. л. спирту. До світлої маси: банка консервованих персиків. До темної маси: 3 ст. л. какао, 3 ст. л. кип’ятку, 100 г посічених волоських горіхів, 100 г родзинок, 100 г молочного шоколаду, цедра з половини апельсина.

Помадка: 100 г чорного шоколаду, 10 ст. л. молока, 2 ст. л. масла.

Приготування: збити яйця і цукор протягом 10 хв. до світлої, пухкої маси. Додати просіяне борошно та легко перемішати ложкою, в додати кінці воду та олію. Випікати бісквіт 20-25 хв. при температурі 180 градусів. Склянку молока поєднати з пудингами, жовтками і борошном. Збивати, поки всі грудочки не зникнуть. Іншу частину молока разом із цукром довести до кипіння. Молоко з пудингом влити тонкою цівкою в кипляче молоко та весь час помішувати. Варити до загустіння.

Збити м’яке вершкове масло з цукровою пудрою близько 10 хв., а потім додати до нього ложку холодної заварної маси, постійно збиваючи. Коли масло з’єднається з усім пудингом, додати спирт і розмішати. Масу ділити на дві частини. В першу додати какао, перемішане з кип’ятком, горіхи, запарені родзинки, цедру з апельсина і подрібнений шоколад. В другу масу порізати невеликими кубиками персики.

Масу з какао, горіхів та родзинок викласти на корж. Вирівняти зверху, і поставити на 30 хв. в холодильник. Коли вона затвердне, викласти зверху масу з персиками, знову розрівняти та поставити в холодильник на 3-4 години. Нагріти молоко і масло, а потім додати до них подрібнений шоколад. Перемішувати доти, поки шоколад не розтопиться і вилити на пляцок.

Карпатка

Потрібно: 1 скл. води, 125 г масла, 1 скл. пшеничного борошна, 5 яєць. Крем: 750 мл молока, 130 г дрібного цукру, ванільний цукор (1 пакетик, 16 г), 1 яйце, 4 жовтки, 40 г крохмалю, 20 г пшеничного борошна, 350 г масла кімнатної температури плюс додатково 30 г дрібного цукру, цукрова пудра.

Приготування: масло та воду поставити на вогонь, щойно закипить, зняти з вогню та всипати борошно. Перемішати і поставити знову на вогонь, добре помішуючи. Тісто повинно зібратись в кулю. Коли на дні утвориться тонка біла кірка, тісто готове. Поставити охолодити. По одному додати яйця, добре розмішавши після кожного. У результаті повинно вийти гладке тісто без грудочок.

Ділити тісто на дві частини. Форму, розміром 32 x 23 cм, змастити маслом та посипати борошном. Викласти за допомогою ложки тісто і так пекти два коржі при температурі 200 градусів близько 25-30 хв. до зарум’янення тіста. Під час випікання в жодному випадку не відкривати духовку.

Крем: 500 мл молока з цукром та ваніллю довести до кипіння. 250 мл молока збити блендером з яйцем, жовтками, крохмалем та борошном. Влити тонкою цівкою в кипляче молоко і, весь час помішуючи, варити до загустіння. Зняти з вогню, накрити плівкою та поставити охолоджуватись до кімнатної температури. Масло збити з цукром або пудрою до пухкості і по ложці додати заварену масу, весь час збиваючи міксером. Готовим кремом змастити один корж, накрити іншим та поставити в холодильник. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Торт «Ніжність»

Потрібно: бісквіт – 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 ч. л. цедри лимона.

Крем: 20 г желатину, 150 мл води, 300 г сиру, 1 скл. цукру, 250 мл вершків, ананас консервований.

Приготування: білки збити з цукром до твердих піків. По одному ввести жовтки, добре збити. Частинами додавати борошно і акуратно перемішувати.

Вилити тісто в роз’ємну форму, застелену папером. Не забудьте покрутити форму кілька разів у якийсь бік. Випікати 25-30 хв. при температурі 180 градусів. Дістати бісквіт з форми. Забрати папір. Дати охолонути повністю. Потім розрізати на два коржі.

Приготування крему: желатин замочити у воді. Сир змішати з вершками, цукровою пудрою і добре збити в блендері. Желатин нагріти до розчинення і змішати з сиром. Додати ананаси. Нижню половину коржа помістити в роз’ємну форму, з боків викласти папір. Коли сирна маса почне застигати, викласти на корж. Накрити другим коржем і поставити в холодильник на 6 годин. Потім вийняти з форми, забрати папір. Посипати цукровою пудрою.

Нарізати на порційні шматочки.

Оригінальний кекс «Осінні фарби»

Потрібно: 100 мл олії, 300 г гарбузового пюре (гарбуз бажано солодкий), 1/4 ч. л. морської солі (можна і звичайну), 115 г кефіру, 300 г цукру, 4 курячі яйця середнього розміру, 320 г пшеничного борошна, 2,5 ч. л. розпушувача, 0,5 ч. л. соди, 3/4 ч. л. меленого імбиру, 1 ч. л. меленої кориці, 1/4 ч. л. меленої гвоздики, 3/4 ч. л. меленого мускатного горіха. Для крему: 1 кг яблук, 2 пач. галеретки.

Приготування: у кисле молоко додати соду і перемішати. Гарбузове пюре, сіль, цукор, кефір і олію змішати кухонним комбайном або міксером на низькій швидкості (можна і вручну). Додати по одному яйцю, перемішуючи до однорідності. Борошно, розпушувач і спеції перемішати і просіяти. Спеції можна замінити на 2 неповні чайні ложки прянної суміші. На низькій швидкості вмішати в рідку масу суміш борошна з розпушувачем – у два прийоми. Випікати у духовці 30-35 хв. (форма 26 см) при 180 градусах, (готовність перевірити дерев’яною паличкою, тісто готове якщо не липне), а у мультиварці 55-60 хв.

Приготування крему: яблука почистити, натерти на грубій тертці (можна перетерти на блендері) і зварити, щоб були м’які. Ще гарячим крем поділити на дві рівні частини і в одну додати галеретку червону, в іншу – зелену. Гарячим кремом перемастити коржі.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Празникові пляцки”: досвідчені господині оцінять всі переваги цих смачних рецептів