Манна крупа — продукт, без якого не може обійтися жодна господиня. Манка може замінити панірувальні сухарі, увібрати зайву вологу при приготуванні оладок з кабачків, додати об’єм сирникам … Ну і, звичайно ж, з неї готують поживну кашу!
Манну кашу не кожен шанує, а ось від такого пирога навряд-чи хто-небудь відмовиться! Цей пиріг — культова випічка на швидку руку. Пишний, ароматний, трохи зернистий, він відмінно підійде для вечірнього чаювання в колі сім’ї. Приготуй — це дійсно просто і смачно!
Пиріг на сметані
Складові
- 1 ст. манки
- 1 ст. борошна
- 1 ст. сметани
- 1 / 2-1 ст. цукру
- 2 яйця
- 120 г м’якого вершкового масла
- 1/2 ч. л. соди
- 1 ч. л. оцту
- дрібка солі
Приготування
1. Збий яйця з цукром. Додай сметану і вершкове масло, ретельно перемішати.
2. У глибокій мисці змішай манку з борошном, даси туди яєчну суміш. Змішай соду оцтом і також додай в тісто. Перемішати все до однорідності.
3. Форму для випічки змасти олією, присипаючи манкою і рівномірно розподіли тісто.
4. Випікати пиріг 30-40 хвилин при 200 ° С. Готовність пирога перевір зубочисткою.
Це як раз той пиріг, у якого може бути маса варіацій. Варто додати в тісто родзинки, курагу, горіхи, свіжі або заморожені ягоди, щоб кожен раз ласувати десертом з новими смаковими відтінками.
Подавай ароматний пиріг з джемом, ягодами, згущеним молоком або шоколадною пастою — в будь-якому випадку буде смачно. Поділися рецептом з друзями: нехай і вони спробують приготувати цей пиріг.