“Вітамінна бомба” – тому що в ньому зберігаються усі корисні властивості ягід протягом цілої зими.
Перший раз цей рецепт мені запропонувала моя подруга, я відмовилася, бо не люблю варити варення. Та вона наголосила, що це не варення, варити його не треба, ягоди зберігають свою свіжість (за рахунок великої кількості цукру).
Я спробувала, і тепер кожного року готую цей чудовий рецепт.
На одну порцію
- 6 стаканів чорної смородини
- 2 стакани червоної смородини (порічки)
- 2 стакани малини
- 2 апельсина (із шкіркою)
- 13 стаканів цукру
Приготування
Все перемолоти у м’ясорубці, апельсин перед тим порізати на маленькі шматочки. Додати цукор, перемішати. Почекати трохи, щоб цукор розчинився.
Накласти у чисті банки (простерилізовані). Кришки теж простерилізувати.
Зберігати в холодному місці (найкраще в холодильнику).
З одніє порції виходить 7-8 півлітрових банок.
Всю зиму зберігає свій смак, аромат, і, що найголовніше, – корисні властивості.
Добре смакує до млинців і до морозива.
Джерело: ukrainians.today