Рецепт вишневого варення. Робимо заготовки на зиму

Густе вишневе варення зварити досить просто і не займає багато часу. А взимку кілька баночок такого варення стануть справжньою знахідкою.

Інгредієнти

  • Вишня (без кісточки) – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Приготування

Зібрані ягоди миємо, перебираємо, просушуємо, виймаємо кісточки, важимо, кладемо в каструлю. Засипаємо такою ж кількістю цукру 1:1, залишаємо приблизно на 1 годину, поки цукор не стане рожевим, далі струшуємо каструлю так, щоб цукор опустився донизу (не вимішуємо).

Ставимо каструлю на газ, на маленький вогонь, доводимо до кипіння, кип’ятимо 5 хвилин. Знімаємо з вогню відставляємо до охолодження.

Знову ставимо варення на плиту на найменший вогонь, проварюємо 5 хвилин від закипання. Знову залишаємо до повного охолодження. Повторюємо процедуру ще 2 рази.

Гаряче варення розливаємо у стерильні баночки герметично закриваємо кришками. Смачного!

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рецепт вишневого варення. Робимо заготовки на зиму