Браконьєри вбили вагітну самку лося

Виявлено факт браконьєрського полювання на лося європейського на території Городнянського району Чернігівської області.

За повідомленням єгерської служби ТОВ СМРП «Динамо»,таке було скоєно в їхніх мисливських угіддях, пише newvv.net.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області 4 лютого 2018 року в ході проведення рейдової перевірки встановила, що фактично незаконно відстріляна самка лося європейського із двома ембріонами.

Браконьєри діяли в ніч з 3 на 4 лютого групою осіб із застосуванням спеціальних приладів для полювання в темну пору доби.

На місці вчинення браконьєрства виявлено нутрощі дикої тварини та як уже згадувалось два ембріона, а туша вивезена з місця позашляховиком, на якому і промишляли браконьєри вже не один раз і в цих мисливських угіддях, а також суміжних.

Браконьєра шукають…

На місце вчинення браконьєрства викликано слідчо-оперативну групу Городнянського відділення Менського ВП ГУНП в Чернігівській області, які провели огляд місця події, склали відповідні матеріали, відомості внесено до ЄРДР та порушено кримінальне провадження по ст. 248 ч. 1 КК України.

До відома, наказом Міністра екології та природних ресурсів України № 481 від 19.12.2017, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.12.2017 за №1573/31441, лось європейський внесено до Переліку видів тварин, занесених до Червоної книги України (тваринний світ), як вразливий вид.

Розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним добуванням тварини – лось європейський, вид якої занесений до Червоної книги України, наразі нараховується.

…хоча селяни його давно знають

Разом із тим, зі слів місцевих, це справа рук зухвалого браконьєра з одного із сіл суміжного з Городнянщиною Ріпкинського району.

Останніми роками від його рук полягло не один десяток лосів, оленів, козуль та кабанів, а також кілька тонн риби як у Дніпрі, так і в урочищі «Замглай», яку він знищує електрострумом.

Єгерська служба, природоохоронні та правоохоронні органи не спромоглись знешкодити злодюгу. Щоразу він уникав відповідальності, хоч і затримувався багато разів.

Скоріше за все, станеться так і цього разу.

Шановні громадяни! Звертаємось до Вас з проханням не порушувати чинне природоохоронне законодавство, адже багатство природних ресурсів є одним з головних чинників, що визначають благополуччя країни в цілому.

Давайте подбаємо про те, щоб наші діти бачили цих тварин і не тільки цих, в звичайному для них середовищі, а не в енциклопедіях.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Браконьєри вбили вагітну самку лося