Салат ніжинський – консервація на зиму

Рецептів ніжинського салату дуже багато. Сьогодні ми пропонуємо вам один із варіантів такого салату. Готується ніжинський салат легко та швидко, а взимку він добре смакує з картоплею пюре, та з будь-якою кашею. Але це вже на ваш смак. Отже, починаємо процес консервації.

Інгредієнти

  • Огірки – 1200 г.
  • Цибуля – 750 г.
  • Молодий кріп – 20 г.
  • Гіркий та пахучий перець – по 2-3 горошини в кожну банку.
  • Сіль – ¾ ч.л. в кожну банку.
  • Цукор – ½ ч.л. в кожну банку.
  • Оцет (9%) – 1 ст.л. в кожну банку.
  • Лавровий лист – ½ великого листка.

Приготуваня

Дрібні огірки ріжемо кружальцями, а великі розрізуємо вздовж на чотири частини і ріжемо частинками, товщина не більше 3 мм. Цибулю ріжемо півкільцями тонко (також до 3 мм). Дрібно ріжемо кріп. Вимішуємо добре всі інгредієнти.

Добре вимиваємо 5 півлітрових баночок. В кожну банку додаємо гіркий та пахучий перець. Викладаємо (добре утрамбовуючи) огіркову суміш, зверху додаємо сіль, цукор, оцет, половину лаврового листка.

Ставимо салат у каструлю і заливаємо кип’ятком до рівня на 1,5-2 см нижче горлечка. Накриваємо стерилізованими кришками і витримуємо 20 хвилин. Далі ставимо каструлю з банками на вогонь, доводимо до кипіння і на малому вогні стерилізуємо 12 хвилин. Виймаємо банки з каструлі і відразу закатуємо. Перевертаємо, вкутуємо ковдрою до повного охолодження.

Можна відкрити одну баночку на пробу. Смачного!

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Салат ніжинський – консервація на зиму