Щодня пишіть від руки – це дуже корисно для здоров’я

У сучасному світі гаджети замінили не тільки реальне спілкування віртуальним, але і письмо від руки – машинним. Все частіше ми вдаємося до клавіатури, щоб висловити наші думки. Психологи радять частіше згадувати рукописне письмо, інформує Ukr.Media.

Психологи кажуть, що особливо важливо писати від руки дітям, у яких мозок тільки розвивається. Але не менш корисним цей навик буде і для дорослих. Так чому ж важливо писати від руки кожен день?

Розвиває дрібну моторику. Отже, розвиває мовлення. Під час письма від руки активізуються ті центри мозку, які відповідають за розвиток мовлення. ⠀

Покращує навички читання. Вчені помітили, що діти, які часто пишуть від руки, швидше і якісніше опановують читання, ніж ті, які найбільше друкують на клавіатурі. ⠀

Активізує розумові процеси. Під час експериментів, психологи помітили, що люди, які пишуть від руки, формулюють свої думки краще. Виявилося, що чим частіше ми пишемо від руки, тим швидше думаємо.

Покращує пам’ять. Лист від руки активізує зону мозку, яка виступає “фільтром” інформації, не даючи запам’ятовувати зайве. Під час письма ми “повідомляємо” мозку, що потрібно уважніше поставитись до цієї інформації і вона швидше запам’ятовується.

Знімає стрес. Коли ми виводимо символи, ми заспокоюємося. Багато людей починають малювати карлючки на папері під час стресу. Лист від руки знімає напругу. А якщо описувати при цьому свої переживання, то ефект подвоїться.

Омолоджує мозок. Коли ми пишемо від руки, в нашому мозку задіюються різні зони, формуються нові нейронні зв’язки. Якщо ви пишете від руки щодня, ваш мозок буде залишатися молодим ще багато років.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Щодня пишіть від руки – це дуже корисно для здоров’я