Шоколадний пляцок “П`яна Слива”, для особливих подій

Інгредієнти:

Бісквіт

  • 1 чашка цукру
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки кукурудзяного крохмалю
  • 5 яєць
  • 2 ложки какао
  • 2 ложки оцту
  • 1 чайна ложка порошку для випічки

Маса з чорносливом

  • чорнослив 1 шклянка
  • 300 г вершкового масла кімнатної температури.
  • 250 г Nutella
  • 100 мл горілки або коньяку

Збиті вершки

  • 500 мл вершків 30%
  • 3 столові ложки цукрової пудри
  • 2 пачки загущувача для вершків

Приготування:

Сливи розрізати на маленькі шматочки і замочити на ніч у горілці.

Збити білки до жостких піків, поступово додати цукор. Взбийте жовтки.Змішайте з білками. Просійте борошно, крохмаль і какао і додати дояєчної суміші.. Змішайте всі за допомогою шпателя. Додайте соду і оцет. Змішайте.

Форму з розмірами 32 х 24 см вистеліть пергаментним папером. Вилийте суміш. Помістіть в попередньо розігріту духовку. Випікати близько 40 хвилин при темп. 160 ° С Бісквіт охолодити і розрізати навпіл.

Взбиваємо масло поступово додати Нутеллу.  Крем  додати до слив. Змішайте. Повільно влийте залишки алкоголю, постійно помішуючи.

Складаємо пляцок. На перший корж викладаємо всю масу зі сливами, накриваємо другим бісквітом і зверху – вершковий крем. Зверху прикрашаємо пляцок какао-порошком. Залишити в холодильнику на ніч.За годину перед подачею вийняти його з холодильника. Смачного!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Шоколадний пляцок “П`яна Слива”, для особливих подій