Шоколадний пиріг-торт «Вулкан»

Приголомшливо смачний і ефектний смаколик. Готується дуже просто, адже випікається він разом із кремом.

Поєднання ніжного заварного крему й пористого шоколадного бісквіта просто не передати словами. Це приголомшливо смачно. Ще одна перевага цього пирога в тому, що не потрібно окремо випікати коржі, промащувати їх кремом і чекати доти, поки вони просочаться. Рецепт привабливий тим, що крем та тісто поєднуються ще на початковому етапі й випікаються разом. Сміливо готуйте для будь-якого святкового столу! Я впевнена, що гості будуть вражені як зовнішнім виглядом, так і неймовірним смаком цього чудового десерту.

Інгредієнти:

Крем:

  • 1 яйце,
  • 100 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 600 мл молока,
  • 60 г кукурудзяного крохмалю,
  • 50 г вершкового масла.

Тісто:

  • 4 яйця,
  • 150 мл молока,
  • 75 мл олії рафінованої без запаху,
  • 120 г цукру,
  • 10 г розпушувача,
  • дрібка солі,
  • 2 ст. л. какао,
  • 300 г борошна,
  • декілька крапель ромової есенції.

Форма роз’ємна, діаметром 24 см.

Приготування:

Для крему: в каструлю з товстим дном вибити яйце, додати цукор та ванільний цукор, збити вінчиком. Всипати кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішати. Влити тепле молоко і ще раз все збити вінчиком до однорідності.

Поставити каструлю на середній вогонь і довести до згущування при постійному помішуванні.

Готовий заварний крем зняти з вогню, додати вершкове масло, добре перемішати.

Накрити крем зверху харчовою плівкою «в контакт» і прибирати у бік, щоб він трішки охолонув.

Для тіста: яйця, цукор, ванільний цукор та сіль перемішати вінчиком. Всипати какао, розмішати до однорідності.

Влити молоко кімнатної температури та олію і знову ретельно розмішати. Борошно з’єднати з розпушувачем та просіяти цю суміш у тісто у два-три етапи.

Консистенція тіста – як густа сметана.

Формування: форму для випікання встелити пергаментним папером (змащувати нічим більше не потрібно!). Вилити тісто й рівномірно розрівняти.

В серединку ложкою викласти заварний крем.

Класти його слід суворо по центру, щоб «кремова лава» нашого вулкану сама рівномірно розповзалася по колу. Але пильнуйте, щоб вона не доходила до країв і не заповнила всю поверхню пирога.

Відправити смаколик у розігріту духовку й випікати при 180°С 40 хвилин. Готовий пиріг дістати з форми та дати йому повністю охолонути.

Зверху прикрасити розтопленим молочним або чорним шоколадом (можна обома разом, щоб шоколадні смужки були різних відтінків).

Пиріг розрізати на порції лише тоді, коли він охолоне й крем схопиться. Ось такий він виходить у розрізі:

 

Пиріг чудово тримає форму й нарізається рівненькими шматочками.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Шоколадний пиріг-торт «Вулкан»