Прямокутна форма 33 * 23 см
Тісто:
- 3 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 3 ст.л. борошна
- 1 ч.л. ванілі
- 1/2 ст.л. какао
- 50 г шоколаду, розтопити
Відокремити білки від жовтків. Збити білки. Окремо збити жовтки з цукром і ваніллю до світло-жовтого кольору. Додати розтоплений шоколад і ще раз збити. Додати шоколадно-яєчну масу до білків і збити все разом на невеликій швидкості міксера. Просіяти борошно і какао в яєчну масу і акуратно перемішати гумовою лопаткою. Розігріти духовку до 180 градусів. Деко застелити папером. Вилити тісто на деко, розрівняти і випікати 10 хвилин або до готовності. Гарячий готовий корж відразу ж згорнути в рулет разом з папером. Остудити. Остиглий рулет намазати кремом, на край рулету викласти мандарини і згорнути. Поставити в холодильник на 2-3 години.
Крем:
- 200 мл вершків
- 3 ст.л. цукру, або за смаком
- 1/2 ст.л. швидкорозчинного пудингу
- 5 шт мандарин
- цедра мандарина за бажанням
- Збити вершки з цукром, пудингом і цедрою.
P.S. Шоколад в рулет можна не додавати, а додати лише 1 ст.л. какао. Смачного!