Дуже смачні пампушки без дріжджів можна зробити як яблучні так і бананові.
На 25- 30 маленьких пончиків нам знадобиться:
- 1.5 склянки борошна
- 2 ч.л розпушувача
- 1/2 ч.л солі
- 1/4 ч.л кориці
- 1/3 склянки цукру
- 1 яйце (розміру L)
- 1/2 склянки молока (або вершків)
- 1 ч.л екстракт ванілі
- 2 ст.л рослинного масла
- 1 банан (або 1 яблуко натерте на тертці)
для присипки:
- 1/2 склянки цукру
- 1 ч.л кориці
олія для смаження
Приготування:
У каструльку з товстим дном наливаємо олію висотою 4 сантиметри.
Ставимо на вогонь і прогріваємо до 180 градусів (якщо немає термометра можна перевірити так: вставляємо в олію дерев’яний шампур і коли по ньому побіжать бульбашки значить олія готова).
Присипка: змішуємо в мисці цукор і корицю.
У мисці змішуємо: просіяне борошно, розпушувач додаємо цукор, сіль і корицю. В іншій мисці змішуємо молоко, яйце, ваніль і пюре банана (розминаємо виделкою) або натерте на тертці яблуко.
З’єднуємо обидві маси до однорідності. Ложкою для морозива набираємо тісто і обережно опускаємо в. олію
Обсмажуємо протягом 4-5 хвилин до золотисто коричневого кольору. Дістаємо, викладаємо на паперовий рушник щоб прибрати надлишки олії, а потім мачаємо в суміші цукру і кориці. Смчаного!