Смачний сирно-ягідний рулет для тих, хто слідкує за фігурою

Найпростіша і швидка випічка до чаю – це випічка з лаваша, а найдієтичніший і смачний варіант – це рулет з лаваша з сиром. До сиру можна додавати різні ягоди, фрукти, овочі, зелень, сир і т.д. – варіантів начинок для рулетів існує багато.

Цей рулет можна і тим хто худне, і тим хто стежить за фігурою.

Пропоную сьогодні спекти рулет з лаваша з сирно-ягідної начинкою. Такий рулет готується просто і швидко. Лаваш приємно хрумтить і довго не мокне, залишаючись хрустким ще тривалий час завдяки технології приготування.

Тип страви: випічка, десерт

Калорійність: 138 ккал

Це рецепт дієтичної випічки: калорійність рулету невелика, всі інгредієнти корисні і натуральні. Це рецепт здорового харчування. Худнути з такою випічкою – мрія будь-якої ласунки!

Інгредієнти дані для рулетів довжиною 28 см, що випікаються в міні печі. При інших розмірах кількість інгредієнтів може змінитися.

Ягоду можна брати будь-яку, але краще кислу, свіжу або заморожену.

Лаваш з сиром

Складові:

  • лаваш – 180 г.
  • сир 5% – 300 г.
  • чорна смородина – 350 г.
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 50 г. (25 г. – в начинку, 25 г. для ягід) або за смаком
  • крохмаль – 2 ч.л. без верху
  • ванілін – 1 г.
  • нежирний йогурт або сметана – 2-3 ст.л. за потреби

Приготування:

  1. Ріжемо лист лаваша відповідно до розмірів майбутніх рулетів. У мене вийшло два рулету з вказаною кількістю продуктів.
  2. Відокремлюємо білок яйця від жовтка.
  3. Готуємо сирну начинку для рулету: з’єднуємо сир, білок, цукор і ванілін, добре перемішуємо. Цукор кладемо за смаком. Начинка повинна вийти кремоподібною, щоб її було зручно намазувати на лаваш. Якщо сир сухуватий, то додаємо до нього 2-3 ст.л. йогурту або сметани.
  4. Намазуємо сирну начинку тонким шаром на лаваш, трохи відступивши від країв.
  5. Посипаємо рівномірно сирний шар ягодами смородини, але не дуже густо.
  6. Ягоди посипаємо невеликою кількістю цукру і крохмалю – він не дасть ягідному соку витекти і законсервує його всередині рулету.
  7. Звертаємо рулети і кладемо на деко. Зверху змащуємо рулети жовтком – надалі він не тільки створить приємну хрустку скоринку, а й запобіжить швидкому намоканні тіста лаваша, надовго зберігаючи його сухим і хрустким.
  8. Ставимо рулети з лаваша в духовку при 180С приблизно на 30-35 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
  9. Даємо трохи охолонути рулетам в духовці, після чого виймаємо і можемо різати їх теплими або холодними. Гарячі рулети краще не чіпати – сік ягід ще не застиг.
  10. Трохи теплий рулет з лаваша з ягідно-сирною начинкою чудовий! Він нагадує штрудель.

Готується рулет з лаваша з сиром швидко і просто, і виходить вишукана дієтична випічка.

Джерело: wworld.com.ua

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Смачний сирно-ягідний рулет для тих, хто слідкує за фігурою