Як приготувати соковитий “манго” з гарбуза на зиму? Десерт – райська насолода

Страви з гарбуза дуже популярні в усьому світі. З цього овоча варять суп, готують запіканки, пюре, салати, а в Австрії можна покуштувати навіть гарбузовий шнапс і гарбузову каву. У Вірменії гарбуз печуть, додають в плов, фарширують рисом або кизилом з горіхами, тушкують з сочевицею. В Індії з нього роблять відмінну халву. У нього безліч корисних властивостей і приємна ціна.

Сьогодні ми пропонуємо тобі зробити заготовку з гарбуза на зиму. Завдяки особливому солодкому маринаду цей рудий красень за смаком нагадує манго і вже точно зарядить тебе на холодну зиму хорошим настроєм.

Гарбуз з апельсином на зиму.

СКЛАДОВІ

  • 3 кг гарбуза
  • 600 г цукру
  • 3 апельсини
  • 1 лимон
  • 15 г лимонної кислоти

Приготування

Добре очистити гарбуз від насіння і шкірки. Наріж кубиками.

Апельсин і лимон залий окропом на 30 секунд. Потім дістань і теж наріж кубиками.

Змішай гарбуз з цитрусовими, додай цукор і лимонну кислоту. Ретельно перемішай і залиш настоюватися 3-4 години.

Після закінчення зазначеного часу розклади отриману суміш в півлітрові банки. Простерилізуйте 30 хвилин. Закрути і закутай в ковдру на добу. Далі зберігай в темному прохолодному місці.

Такий гарбуз виходить ніжним, ароматним і соковитим. Його можна додавати в пироги або запікати з ним м’ясо. Але найкраще їсти ложкою прямо з банки, особливо коли поганий настрій.

Напиши нам в коментарі про улюблені страви з гарбуза. А також поділися статтею зі своїми друзями в соціальних мережах!

Джерело: Пошепки

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як приготувати соковитий “манго” з гарбуза на зиму? Десерт – райська насолода