Стало відомо на скільки здорожчає газ для населення з 1 жовтня

Від 1 жовтня газ для населення може здорожчати на 23%. Тобто кубометр може коштувати 8,5582 грн замість нинішніх 6,9579 грн.

Такі цифри нині розглядають в уряді, пише “РБК-Україна” з посиланням на власні джерела, передає ТСН.

Водночас експерти кажуть, що, відповідно до затвердженої раніше методики формування ціни та взятих Україною зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом, вартість має зрости на 40%.

До 19 вересня в Києві працює місія МВФ. Підвищення ціни на газ для населення до ринкової є ключовою вимогою для надання Україні чергового траншу кредиту. Протягом найближчих двох тижнів мають узгодити, як зросте вартість. І зростання неминуче.

Про це вже не раз заявляв прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Адже, якщо не буде переглянута ціна, то й МВФ не дасть кредиту. А це загрожує Україні дефолтом, бо наступного року доведеться віддавати чимало боргів за кредитами, що брали раніше, а достатньо коштів немає.

Нагадаємо, від 1 вересня газ для населення не подорожчав, адже Кабмін ухвалив рішення, яким подовжив спецзобов’язання “Нафтогазу України” щодо продажу газу за зниженою вартістю для потреб населення. Ця норма діятиме до 1 жовтня. Через місяць ціни можуть підвищити.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Стало відомо на скільки здорожчає газ для населення з 1 жовтня