СКЛАДОВІ:
Для пісочних коржів:
- 300 г маргарину для випічки (з холодильника)
- 3 жовтки
- 3 склянка борошна (480 г) – просіяти
- 1 ч. л. розпушувача
- 100-150 г волоських горіхів
Для меренги:
- 3 яєчні білки
- 1 склянка цукрової пудри
- 1/2 ч.л. лимонного соку
Для крему:
- 1 банка (380г) вареного згущеного молока
- 300 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
Декор торта:
- смажені горішки кеш’ю(або арахіс, або фундук)
- 50- 100 г темного шоколаду
- 50- 100 г білого шоколаду
За бажанням до горішків
- 1 ст. ложка білка
- 1 ст. ложка меду
- 3 ст. ложки цукру
- 1/2 ч.л. солі
ПРИГОТУВАННЯ:
Пісочні коржі: Борошно змішати з розпушувачем, перетерти руками з маргарином, додати жовтки і вимісити тісто. Розділіть його на 3 частини і поставте в холодильник на 3:00. За 15-20 хвилин до випічки вийняти тісто з холодильника. На трьох шматках паперу для випічки намалювати кола (у мене діаметром 22 см). Тісто розподілити руками по окружностях. Все коржі рівномірно присипати подрібненими волоськими горіхами (кількість за бажанням, у мене по 40 г на кожний). Злегка втиснути їх у тісто.
Меренга: Білки збити з цукровою пудрою і лимонним соком в міцну піну.На один корж викласти третю частину збитих білків. Решту білків прибрати в холодильник і викладати на інші коржі тільки безпосередньо перед випіканям. Спекти таким чином 3 коржа при t-170 ° C , верх коржа повинен бути злегка рум’яним (у мене випікався 25 хвилин кожен). Випеченний корж вийняти з духовки і залишити до повного охолодження (гарячі коржі дуже тендітні) і тільки потім звільнити від паперу.
Крем: Збити згущене молоко з вершковим маслом і ванільним цукром.
Збірка торта: перекладіть коржі кремом, покрити поверхню і боки, а потім прикрасити по бажанню.
Декор торта: Шоколад поламати на шматочки, скласти в поліетиленові пакетики, і залити їх окропом (дивіться, щоб вода не потрапила в пакетики). Коли шоколад розтане, зрізати маленький куточок у пакетика і видавлювати шоколад на торт в хаотичному порядку зверху вниз спочатку темний шоколад, потім білий. Горішки можна просто обсмажити і викласти в середині на поверхню торта, а можна істотно поліпшити їхній смак, для цього: Змішати 1 ст. л. білка, 1 ст. л. меду, 3 ст. л. цукру і 1/2 ч. л. солі, обваляти горішки в цій суміші, розкласти на деко і випікати при температурі 170 градусів 10-15 хв.
Приємного чаювання!