ТОРТ “Красива Маркіза”

СКЛАДОВІ:

Для пісочних коржів:

  • 300 г маргарину для випічки (з холодильника)
  • 3 жовтки
  • 3 склянка борошна (480 г) – просіяти
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100-150 г волоських горіхів

Для меренги:

  • 3 яєчні білки
  • 1 склянка цукрової пудри
  • 1/2 ч.л. лимонного соку

Для крему:

  • 1 банка (380г) вареного згущеного молока
  • 300 г вершкового масла
  • 10 г ванільного цукру

Декор торта:

  • смажені горішки кеш’ю(або арахіс, або фундук)
  • 50- 100 г темного шоколаду
  • 50- 100 г білого шоколаду

За бажанням до горішків

  • 1 ст. ложка білка
  • 1 ст. ложка меду
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1/2 ч.л. солі

ПРИГОТУВАННЯ:

Пісочні коржі: Борошно змішати з розпушувачем, перетерти руками з маргарином, додати жовтки і вимісити тісто. Розділіть його на 3 частини і поставте в холодильник на 3:00. За 15-20 хвилин до випічки вийняти тісто з холодильника. На трьох  шматках паперу для випічки намалювати кола (у мене діаметром 22 см). Тісто розподілити руками по окружностях. Все коржі рівномірно присипати подрібненими волоськими горіхами (кількість за бажанням, у мене по 40 г на кожний). Злегка втиснути їх у тісто.

Меренга: Білки збити з цукровою пудрою і лимонним соком в міцну піну.На один корж викласти третю частину збитих білків. Решту білків прибрати в холодильник і викладати на інші коржі тільки безпосередньо перед випіканям. Спекти таким чином 3 коржа при t-170 ° C , верх коржа повинен бути злегка рум’яним (у мене випікався 25 хвилин кожен). Випеченний корж вийняти з духовки і залишити до повного охолодження (гарячі коржі дуже тендітні) і тільки потім звільнити від паперу.

Крем: Збити згущене молоко з вершковим маслом і ванільним цукром.

Збірка торта:  перекладіть коржі кремом, покрити поверхню і боки, а потім прикрасити по бажанню.

Декор торта: Шоколад поламати на шматочки, скласти в поліетиленові пакетики, і залити їх окропом (дивіться, щоб вода не потрапила в пакетики). Коли шоколад розтане, зрізати маленький куточок у пакетика і видавлювати шоколад на торт в хаотичному порядку зверху вниз спочатку темний шоколад, потім білий.  Горішки можна просто обсмажити і викласти в середині на поверхню торта, а можна істотно поліпшити їхній смак, для цього: Змішати 1 ст. л. білка, 1 ст. л. меду, 3 ст. л. цукру і 1/2 ч. л. солі, обваляти горішки в цій суміші, розкласти на деко і випікати при температурі 170 градусів 10-15 хв.

Приємного чаювання!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

ТОРТ “Красива Маркіза”