У Samsung створили акумулятори, які заряджаються за 12 хвилин

Південнокорейська компанія Samsung Electronics заявила про підготовку до випуску на ринок нових акумуляторів для мобільних пристроїв на базі графену

Про це пише Еспресо ТВ з посиланням південнокорейське видання  The Investor.

Як повідомляється, акумулятор має більш високу ємність, ніж традиційні рішення і заряджається в кілька разів швидше – на повний заряд буде потрібно всього 12 хвилин.

Для порівняння, найсучасніші літій-іонні батареї заряджаються близько години. Розробкою займаються в Інституті передових технологій Samsung (Samsung Advanced Institute of Technology).

Також стверджується, що новий акумулятор зберігає свої властивості при температурі до 60 °С, так що його можна буде використовувати в електромобілях.

При цьому поки не зазначено ані кількість циклів перезарядки акумулятора, ні дати виходу на ринок, ні ціни. Відомо лише, що Інститут передових технологій Samsung вже запатентував нову розробку, однак від патенту до комерційної версії можуть пройти роки.

Що таке “графен”

Графен був відкритий в 2004 Андрієм Геймом та Костянтином Новосьоловим із Манчестерського універстету. За це відкриття вони були нагороджені Нобелівською премією з фізики за 2010.

По суті, графен – це чергова аллотропія вуглецю, поряд з графітом і алмазом. Він являє собою лист вуглецю товщиною в один атом. Прозорий, гнучкий, тонкий (в мільйон разів тонше аркуша паперу), надлегкий (1м графена має масу 0,77 грама), екологічно чистий і міцний (в 200 разів міцніший за сталь), а його провідність в рази швидша, ніж у найсучасніших кремнієвих чіпів.

Матеріал проводить тепло, виробляє електроенергію, крім того, змінює свої властивості в поєднанні з іншими матеріалами.  До того ж, графен недорогий у виробництві , поширений в природі, і його відносно просто відновити після ушкоджень.

Графенові батареї менш громіздкі, ніж їх літій-іонні  “колеги”: маса графенового акумулятора вдвічі менше маси літій-іонного.

Іспанські вчені з Університету Кордови були першими, кому вдалося створити справді потужні графенові батареї, з яких зокрема розробляють акумулятори для електромобілів. В дослідницькій роботі також приймали участь такі відомі інноваційні корпорації, як Graphenano, один з провідних світових виробників графену, та Grabat Energy.

Samsung стала першою компанією, яка запатентувала технологію для виробництва компактних акумуляторів, щоб використовувати їх у мобільних пристроях. Раніше розробникам не вдавалося зменшити громіздкі графенові акумулятори, не пошкодивши їх провідні властивості.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У Samsung створили акумулятори, які заряджаються за 12 хвилин