В ЄС закликають пояснити обрання скандально відомих суддів до Верховного суду

Представництво Європейського Союзу в Україні закликає Вищу раду правосуддя пояснити обрання в кандидати на посади суддів оновленого Верховного суду осіб із заплямованою репутацією

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на відповідь Представництва ЄС в Україні на запит.

У ній зазначається, що Вища рада правосуддя в Україні вирішила запропонувати президенту 111 кандидатів на призначення суддями нового Верховного суду. В цілому процес відбору був прозорим, зазначили у представництві ЄС.

Однак у відомстві звернули увагу на негативний висновок Громадської ради доброчесності, яка вказала, що у декількох кандидатів у деклараціях виявили невідповідності у витратах і набутим майном.

“Призначення навіть кількох суддів із заплямованою репутацією може підірвати довіру до всієї реформи”, – підкреслили європейські дипломати.

Внаслідок чого вони вимагають від Вищої ради правосуддя пояснити свої рішення.

“У відповідності до європейських стандартів, Вища рада правосуддя повинна пояснити свої рішення таким чином, щоби жодних обґрунтованих сумнівів не залишилося щодо чесності запропонованих кандидатів, і відповідно до цього, відновити довіру українських громадян у незалежності і чесності Верховного суду”, – пояснили в представництві Євросоюзу.

Джерело: Еспресо

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В ЄС закликають пояснити обрання скандально відомих суддів до Верховного суду