“В країні бракує робочої сили”: уряд Чехії ухвалив рішення, яке дозволить вже цього року прийняти на роботу до 20 тис українців

У середу, 31 січня, уряд Чехії ухвалив рішення, яке дозволить вже цього року прийняти на роботу до 20 тисяч українців. Це удвічі більше, ніж було до цього часу.

Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропніцький, пише “24 канал“.

У документі мовиться, що у відповідності до державної програми REŽIM UKRAJINA (“Режим Україна”), кількість “заяв для отримання картки працевлаштування зросте на 10 тисяч”.

Глава МЗС Чехії Мартін Стропніцкі наголосив, що з цією метою буде збільшена кількість працівників чеських консульств в Україні. Окрім того, передбачається скорочення терміну залагодження дозволів на працевлаштування.

За інформацією чеських медіа, МЗС Чехії вже погодило свої кроки з головою уряду Андреєм Бабішем.

До слова, через брак робочої сили в країні уряд Чехії також вивчає можливості працевлаштування громадян із Білорусі та Сербії.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“В країні бракує робочої сили”: уряд Чехії ухвалив рішення, яке дозволить вже цього року прийняти на роботу до 20 тис українців