В Раді Європи підготували шлях для зняття санкцій з Росії

У Раді Європи підготували механізм, який дозволить зняти санкції з РФ і повернути російську делегацію у ПАРЄ.

Про це йдеться у статті ЄвроПравди “Битва за гроші та за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій скасування санкцій”, пише видання “Європейська правда”.

Зокрема, йдеться про резолюцію, співавтором якої є Мікеле Ніколетті, майбутній президент ПАРЄ, який обійме цю посаду в січні. У документі, голосування за який має відбутися в середу ввечері, містяться норми, здатні призвести до скасування санкцій проти РФ.

“Документ пропонує ПАРЄ та Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) “гармонізувати правила участі та представництва країн-членів в обох статутних органах”. Це означає, що всі обмеження, накладені на росіян в ПАРЄ, мають бути скасовані – бо в КМРЄ санкцій проти РФ немає”, – йдеться у статті.

При цьому іншого шляху гармонізації, тобто накладення на Росію санкцій КМРЄ, немає. Так, в останні кілька десятиріч Комітет міністрів не позбавляв права голосу жодну країну.

В статті повідомляється, що приховані наміри керівництва РЄ щодо повернення Росії були розгадані депутатами і ініціатива вже зіткнулася з жорстким опором.

“Українська та декілька інших делегацій вже зареєстрували поправки, які видаляють з документа згадки про “гармонізацію” і тому подібне. Хоча треба бути свідомим того, що прибічники повернення Росії нині сильніші, ніж будь-коли за останні три роки”, – йдеться у статті.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В Раді Європи підготували шлях для зняття санкцій з Росії