5 смачних рецептів салатів з капусти на зиму

Краща добірка! Салатики з’їдаються взимку на ура! Справжня паличка-виручалочка на нашому столі – салати з капусти, зроблені на зиму в банках. Дуже зручно їх зберігати просто в квартирі, завжди під рукою є баночка смачненького і корисного доповнення до вечері або обіду.

Капустяний салат на зиму «Осінній»

Складові:

  • Капуста білокачанна (краще сорт Слава) 5 кг.
  • Морква 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста 1 кг.
  • Перець болгарський червоний 1 кг.
  • Цукор 350 гр.
  • Сіль 4 ст. ложки з верхом.
  • Оцет 9% 0.5 літра.
  • Олія соняшникова 0.5 літра.

Приготування:

Капусту, цибулю, перець порізати, моркву натерти. Все перемішати обережно, не м’яти !!! Додати цукор, сіль, оцет і соняшникову олію все перемішати. Разложіть по банкам, приминаючи кулачком. Через три дні закрити кришками і прибрати в холодильник. Довго зберігається і смаку не втрачає.

Салат з капусти

Складові:

  • 1 кг огірків
  • 2,5 кг помідорів
  • 1, 5 кг перцю
  • 1 кг моркви
  • 2 кг капусти
  • 1 кг цибулі
  • 4 ст. л. солі
  • 5 ст. л. оцту
  • 1 пучок петрушки
  • 700 гр олії
  • 1 склянка цукру

Приготування:

Моркву очистити і натерти на тертці. Огірки помити і нарізати. Я подрібнила все на комбайні. Капусту нашаткувати. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, я її теж подрібнила на комбайні. Болгарський перець очищаємо і ріжемо соломкою. Помідори нарізаємо тонкими півкільцями. Ріжемо дрібно петрушку. Всі овочі перемішуємо у великій мисці. Готуємо маринад, змішуємо масло, цукор, сіль, оцет і ним заливаємо овочі. Ще раз все добре перемішуємо. Салат укласти в банки і поставити стерилізувати, 1л банку – 30 хвилин, 0,5 л банку – 15 хвилин. Закатати і перевернути, поставити овочевий салат під ковдру. З цієї кількості продуктів виходить 7 літрових банок.

Капуста скоростигла

Складові:

  • 2 кг білокачанної капусти,
  • 1 свіжий огірок,
  • 2 середні моркви,
  • 1 болгарський перець.

Приготування:

Нашаткувати капусту, на крупній тертці натерти моркву, дрібно порізати огірок і болгарський перець, добре все змішати, укласти щільно в 3-х літрову банку і залити киплячим маринадом.

Маринад для капусти:

  • 1 літр води,
  • 1 ст. ложка солі з гіркою,
  • 3 ст. ложки з гіркою цукру,
  • 1 ст. ложка 70% оцту.

1 літра маринаду досить для 3-х літрової банки з капустою. При подачі на стіл заправте капусту олією і поріжте свіжу цибулю. Зберігати мариновану капусту в холодильнику. Багато не готуйте, завжди можна приготувати свіжу партію. З’їли і приготували знову.

Капуста по-гурійськи

Складові:

  • качан білої капусти,
  • буряк,
  • часник,
  • стручок гіркого перцю,
  • чорний горошком перець,
  • сіль,
  • крутий окріп

Приготування:

Ріжемо качан капусти шматками разом з качаном, буряк розрізаємо кружечками, чистимо часник, нарізаємо шматочками гострий перець.

У глибоку каструлю складаємо шарами: шматки капусти, потім  буряків, потім часточки часнику, і шматочки гір. перцю, перець чор. горошком, і так кладемо шар за шаром щоб до країв каструлі куди ми все це укладемо залишалося ще вільного місця вгору близько 5 см.

Кип’ятимо в іншій каструлі воду і кладемо в неї сіль. Заливаємо гарячим розсолом укладені шари овочів, кладемо гніт у вигляді перевернутої догори дном тарілки і закриваємо кришкою. Через 4-5 днів капуста готова.

Розсіл з-під неї схожий на буряковий квас і він теж корисний для шлунково-кишкового тракту. Спробуйте приготувати, приємного вам апетиту!

Баклажани шматочками з капустою на зиму

Складові:

  • баклажани – 1 кг;
  • капуста свіжа – 1 кг;
  • морква – 300 г;
  • часник – 10 зубчиків;
  • перець гострий – за смаком;
  • перець чорний горошком – 10 шт .;
  • сіль – 1,5 ст. л .;
  • оцет 9% – 0,5 склянки (або за смаком).
  • Сіль і оцет остаточно можна відрегулювати на свій смак.

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати баклажани. Для цього потрібно відрізати хвостики, помістити баклажани в каструлю з киплячою водою і варити після закипання 5-7 хвилин, не більше, щоб баклажани НЕ переварились. Зверху можна прикрити тарілкою, щоб баклажани не спливали і повністю все проварилися однаково. Коли баклажани зваряться, викласти їх в миску і остудіть. Поки баклажани остигають, свіжу капусту тонко нашаткувати і скласти у велику миску. Моркву натерти на крупній тертці і додати до капусти. Приготувати гострий перець і часник.

Гострий перець дрібно нарізати, а часник пропустити через часничницю. Часник і гострий перець додати до капусти з морквою. Також додати перець горошком. Все ретельно перемішати. Також додати перець горошком і все перемішати. Остигші баклажани нарізати кубиками приблизно в 2 см. Нарізані баклажани додати в миску до інших овочів, додати сіль і оцет. Ретельно перемішати. Остаточно відрегулювати під свій смак вміст солі і оцту. Переложіть баклажани з капустою в банки, прибрати в прохолодне місце на зберігання. Банки можна закрити поліетиленовими  кришками. А пробу можна знімати вже через тиждень. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

5 смачних рецептів салатів з капусти на зиму