Малину з бананом варю 1: 4, цукру багато не додаю. Густе, хоч відразу на батон масти

Класичне малинове варення – знахідка в холодну пору року.

Солодке, ароматне і підходить для всього. Можна і гарячий напій зробити, і пиріг, і з млинцями їсти, і просто на хліб мазати. Завжди смачно!

Малина на зиму

Малина – ягода примхлива. На перший погляд здається, що зробити варення простіше простого, але не тут-то було. Ягоду легко переварити або зіпсувати смак готового продукту зайвими інгредієнтами.

Варити варення з малини найкраще з травами – м’ятою, мелісою або базиліком. Щоб не перебити аромат ягід, додавати можна яблука, груші, чорницю, брусницю, банани. З полуницею і смородиною малина не дружить. Ці ягоди заглушать навіть сильний малиновий аромат.

Малинове варення з бананом зберігається довго. Можна робити з заморожених ягід. Та й користь збільшується удвічі. У бананах є калій, магній, вітамін С, залізо, вітамін молодості Е та, звичайно ж, серотонін – гормон щастя. Готувати таку смакоту потрібно обов’язково!

Складові:

  •  1 кг свіжої малини
  •  250 г м’якоті банана
  •  800 г цукру
  •  1 ч. л. лимонної кислоти або сік одного лимона

Якщо ти хочеш приготувати варення з замороженої малини, розморожуй її при кімнатній температурі та перед приготуванням злий зайву рідину. Якщо малина втратила аромат, в кінці варіння додай ванілін і 30 мл коньяку (на 1 кг ягід).

Приготування:

1. Ягоди малини помісти в каструлю з товстим дном. Зроби з ягід пюре товкачем для картоплі або блендером.

2. Банани дрібно наріж (півкільцями або чвертями) і додай до ягід.

3. У ягідне пюре висип цукор і лимонну кислоту. Добре перемішай і постав каструлю на середній вогонь. Періодично помішуй, щоб не пригоріло.

4. Доведи варення до кипіння і зменш вогонь до мінімуму. Після закипання вари ще 10-20 хвилин, помішуючи й знімаючи піну. Якщо хочеш, щоб вийшов більш густий джем, вари 30-40 хвилин або додай в варення пектин (12-15 г на 1 кг фруктового пюре).

5. Не знімаючи з вогню, розлий варення в сухі стерилізовані банки та загорни. Готове варення переверни догори дном, накрий шубою або теплою ковдрою до повного охолодження. Тримай в прохолодному місці.

Сподіваюся, цей рецепт варення з малини сподобається тобі й твоїм близьким. А баночки стрункими рядами поступово заповнять полички в комірчині.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Малину з бананом варю 1: 4, цукру багато не додаю. Густе, хоч відразу на батон масти