Мариновані печериці за 10 хвилин: смачна закуска на святковий стіл

Якщо вдома планується свято, турбот і клопоту на плечі господині лягає сповна. Представляємо експрес-рецепт маринованих грибів: готуються дуже швидко і так само швидко з’їдаються!

Такі грибочки сподобаються всім! А щоб вони ще й на столі виглядали красиво, вибирай печериці маленькі, однакового калібру. Коштують вони трохи дорожче, але в цілому робити таку заготовку в рази економніше, ніж купувати готові гриби в банці.

Інгредієнти:
500 г печериць
120 мл соняшникової олії
3 зубчики часнику
10 горошин чорного перцю
2 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
4 лаврові листочки
60 мл оцту 6%

Приготування
Гриби ретельно вимий. Великі розріж навпіл. Приготуй маринад: змішай в каструльці оцет, соняшникову олію, цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист. Виклади в маринад гриби, додай пропущений через прес часник і постав каструлю на вогонь. Після закипання вари 5 хвилин. Зніми з вогню, переклади гриби в банку, залий маринадом. Дочекавшись охолодження, помісти банку з грибами в холодильник. Через 4 години смачна закуска готова!

Так, до речі, в рецепті помилки немає: ці гриби готуються без додавання води, оскільки своєї рідини вони віддають достатньо.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Мариновані печериці за 10 хвилин: смачна закуска на святковий стіл