Нафтогаз України подав в суд на Росію на 5 мільярдів доларів через захоплення активів у Криму

НАК Нафтогаз України подала позов до Росії в Третейський суд у Гаазі з вимогою відшкодувати 5 мільярдів доларів збитків у зв’язку із захопленням активів в Криму.

Саме в таку суму експерти оцінили активи, які захопила Росія після анексії Криму, повідомляє “24 канал” з посиланням на Ліга.net.

Позов сформований від НАК Нафтогаз України та шість її дочірніх компаній, які входять в групу Нафтогаз.

Представляти інтереси групи в цьому процесі буде міжнародна юридична компанія Covington & Burling LLP. Вона має позитивний досвід захисту інтересів клієнтів в процесах проти РФ і російських державних компаній. Компанія представляла інтереси інвесторів нафтової компанії ЮКОС в суперечці проти РФ і добилася рішення суду про відшкодування 60 мільярдів доларів.

Нафтогаз у 2015 році оцінював свої кримські активи – 15 родовищ нафти і газу, три перспективні площі покладів нафти і газу, Глібовське підземне газосховище, магістральні газопроводи, 43 газорозподільні станції – в 590 мільйонів доларів. Приблизно в таку ж суму компанія оцінювала упущену вигоду через втрати близько 2 мільярдів кубометрів річного видобутку газу в Криму. Крім того, Нафтогаз вимагає повернути дві морські бурові установки, на які він у 2011 році видав Чорноморнафтогазу кредит в розмірі 800 мільйонів доларів, а також зберігався в Глібівському ПСГ газ.

У Нафтогазі відзначили, що суд може винести рішення по цій справі до кінця 2018 року.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Нафтогаз України подав в суд на Росію на 5 мільярдів доларів через захоплення активів у Криму