1. Дієтичний обід: запечена скумбрія
Складові:
- Скумбрія свіжморожена- 3 шт.
- Гірчиця – 3 ч.л.
- Йогурт 0% – 3 ч.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
1. Ретельно моєму рибу, потрошимо, відрізаємо непотрібні голову і кінчик хвоста.
2. Підготовлені таким чином тушки промокаємо паперовим рушником від вологи.
3. Посолити рибу і обмазати її соусом (для соусу потрібно просто змішати гірчицю і йогурт).
4. Викладаємо шматочки риби на деко (застилає його фольгою для чистоти процесу) і відправляємо в духовку. Запікаємо скумбрію 30 хвилин при середній температурі – близько 180 °. Якщо хочете подати рибу до столу цілою, то запікайте тушкою. А якщо шматочками, то краще рибу нарізати ще сирою, інакше готова скумбрія не буде так красиво розрізатися.
2. Запечена з овочами
Складові:
- Скумбрія 300 г
- Цибуля ріпчаста велика 1 шт.
- Морква велика 1 шт.
- Помідор великий 1 шт.
- Лимон ½ шт.
- Сіль, спеції за смаком
Приготування:
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
Помідор бланшуйте і зніміть з нього шкірку, поріжте кубиками. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Всі овочі перемішайте разом.
Розморожену рибу вимити і випатрати. Голову і хвіст можна залишити, а можна видалити. Ще раз промийте, просушіть.
Видавити лимонний сік поверх риби, а також змастити соком рибу всередині. Посоліть (можна і без солі) і посипте приправами за смаком. Нехай рибка полежить приблизно 20 хвилин для просочення спеціями і лимоном.
Частину підготовлених овочів покладіть в черевце. Овочі, що залишилися покладіть на дно пакета (рукава) для запікання. Зверху покладіть скумбрію. Завяжіть кінець пакету.
Запікається скумбрія з овочами 20-30 хвилин при 180-200 градусах. Подавайте її разом з овочами.
3. Запечена скумбрія з апельсином
Складові:
- Тушка скумбрії – 1 шт
- Апельсин – 0,5 шт
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
Посолити, додати спеції за смаком. Апельсин нарізати часточками / кружечками і викласти на рибу.
Загорнути скумбрію в фольгу і помістити в розігріту до 190 ° духовку на 40 хв. Після цього відкрити фольгу і ще підрум’янити рибу на 5 хв.
4. Рибка, запечена в соусі з йогурту, приготуй на вечерю!
Складові:
- 2 скумбрії
- 150 г натурального йогурту
- 1 цибулина
- сік ½ лимона
- сіль за смаком
Приготування:
Кожну скумбрію випатрати, розрізати уздовж на 2 частини, видалити кістки.
Цибулину очистити, порізати півкільцями (у нас вона перемелена в кашку). Йогурт посолити, з’єднати з цибулею і лимонним соком. Залити цією сумішшю скумбрію, прибрати маринуватися в холодильник на 30 хвилин.
Розігріти духовку до 180 С. Скумбрію разом з маринадом викладаємо в пакет для запікання або в форму, запікаємо 30 хвилин. Подавати найкраще з овочами і часниковим соусом.
5. Скумбрія до вечері: дуже простий рецепт
Складові:
- Скумбрія (середня) 1 шт.
- Цибулиння (скільки є, на око)
- Сіль 5 ст. л.
Приготування:
1. Лушпиння цибулі замочити ненадовго в воді.
2. Потім поставити на вогонь і додати сіль.
3. На літр води потрібно 5 столових ложок солі (якщо води треба більше, то і солі відповідно).
4. Солону воду з лушпиння закип’ятити, покласти скумбрію і варити рівно 3 хвилини!
Потім рибку відкинути на друшляк і можна їсти.