Синоптики оголосили штормове попередження на суботу та розповіли, коли потепліє. Прогноз до 12 березня.

У суботу до України зайде черговий циклон із сильними снігопадами та хуртовинами. У неділю опади будуть, але не такі інтенсивні. Наступного тижня синоптики потужних снігопадів уже не прогнозують. Від середи, 7 березня, очікують підвищення температури на 3-6 градусів.

Про це повідомляє Український гідрометцентр, пише ТСН.

СУБОТА, 3 БЕРЕЗНЯ

Внаслідок впливу активного циклону в Україні очікують складні погодні умови: у південних, східних, більшості центральних областей ітиме сильний сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь. У Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Сумській областях та Карпатах сильний сніг, хуртовини.

В Україні пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. На дорогах країни ожеледиця.

У горах Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей оголошується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Температура у західних областях уночі 10-15 градусів, удень 3-8 градусів морозу (на Закарпатті вночі 1-6 градусів морозу, вдень близько 0 градусів). На решті території вночі 8-13 градусів, удень 0-5 градусів морозу. У південних, більшості центральних областей та в Приазов’ї вночі 0-5 градусів морозу, вдень 0-5 градусів тепла. В Криму вночі 1-6 градусів тепла, вдень 7-12 градусів тепла.

Київ. Складні погодні умови: вночі та вранці сильний, удень помірний сніг – приріст снігового покриву 10-17 см. Хуртовини. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на західний, 7-12 м/с, місцями пориви вітру 15-18 м/с. Температура вночі 8-10 градусів, удень 1-3 градуси морозу.

НЕДІЛЯ, 4 БЕРЕЗНЯ

Хмарно з проясненнями. Вночі в Україні, крім західних областей і Одещини, невеликий, у східних, Полтавській, Сумській областях помірний сніг, місцями хуртовини. Вдень у північних областях невеликий сніг. На решті території без істотних опадів.

На дорогах ожеледиця.

Вітер переважно західний, 7-12 м/с, уночі місцями пориви 15-20 м/с.

У горах Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей – значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Температура вночі у західних областях 12-17 градусів морозу, у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 2-7 градусів морозу, на решті території 7-12 градусів морозу. Вдень 3-8 градусів морозу, у Приазов’ї та на Закарпатті близько 0 градусів.

Київ. Хмарно з проясненнями. Невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с, уночі місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 8-10 градусів, удень 4-6 градусів морозу.

ПОНЕДІЛОК, 5 БЕРЕЗНЯ

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця.

Вітер переважно західний, 7-12 м/с.

Температура вночі у західних областях 12-17 градусів морозу, на решті території 7-12 градусів морозу. Вдень 3-8 градусів морозу, в західних і південних областях близько 0 градусів.

Київ. Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура вночі 8-10 градусів, удень 4-6 градусів морозу.

ВІВТОРОК, 6 БЕРЕЗНЯ

Без істотних опадів, лише вдень у західних та більшості південних областей опади.

Температура вночі 8-14 градусів, удень 0-6 градусів морозу. На півдні та заході країни вночі 3-9 градусів морозу, вдень 0-5 градусів тепла.

Київ. Без істотних опадів. Температура вночі 8-10 градусів, удень 0-2 градуси морозу.

СЕРЕДА, 7 БЕРЕЗНЯ

Мокрий сніг та дощ. У північних областях опади переважно у вигляді снігу.

В Україні, крім східної частини та більшості західних областей, підвищення температури на 3-6 градусів.

Київ. Опади переважно у вигляді мокрого снігу, підвищення температури: вночі 2-4 градуси морозу, вдень 0-2 градуси тепла.

ЧЕТВЕР-П’ЯТНИЦЯ, 8-9 БЕРЕЗНЯ

Переважно без опадів, лише вночі 8 березня на сході та півдні, вдень 9 березня на заході країни невеликі опади.

Температура вночі 0-7 градусів, місцями до 10 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 4 градусів тепла. На півдні та заході країни вночі близько 0 градусів, удень 3-9 градусів тепла.

СУБОТА-ПОНЕДІЛОК, 10-12 БЕРЕЗНЯ

В Україні часом мокрий сніг та дощ.

Температура вночі 0-7 градусів, місцями до 10 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 4 градусів тепла. На півдні та заході країни вночі близько 0 градусів, удень 3-9 градусів тепла.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Синоптики оголосили штормове попередження на суботу та розповіли, коли потепліє. Прогноз до 12 березня.