Топ-9 найсмачніших і найкорисніших десертів

Так-так, десерти бувають корисними. І безпечними для фігури. І рекомендованими дітям. І при цьому дуже-дуже смачними. Приготуйте – і переконаєтеся!

1. Сирний десерт

Інгредієнти

  • сир – 300 г
  • сметана – 150 г
  • цукор – 2 ст. ложки
  • желатин – 1 ст. ложка
  • апельсин – 1 шт.
  • банан – 1 шт.
  • ківі – 1 шт.

Приготування

До сиру додати сметану і цукор, збити блендером. Фрукти порізат. Закип’ятити 100 мл води і трохи остудити. Поступово всипати желатин, постійно помішуючи, розмішати до повного розчинення. Воду з желатином влити в сирну суміш і добре перемішати. У форму викласти шар фруктів, залити сирною масою і знову викласти шар фруктів. Так повторювати. Останнім повинен бути шар сирної маси. Прикрасити фруктами. Поставити в холодильник до застигання.

2. Корисний кекс з бананом і журавлиною

Інгредієнти

  • 2 яйця
  • 1,5 стиглого банана
  • 80 г журавлини
  • 150 г перемелених вівсяних пластівців
  • 50 г цільнозернового борошна
  • 3/4 ч. ложки погашеної оцтом соди
  • дрібка кориці
  • 1 ч. ложка оливкової олії

Приготування

Яйця збити до стійкої піни, додати пюре бананів, додати борошно, мелені пластівці, корицю, перемішати ложкою. Додати соду, перемішати, потім оливкову олію і в останню чергу журавлину, обережно перемішати. Пекти близько 40 хвилин при 180 градусах.

3. Шоколадно-сирний десерт з бананом

Інгредієнти

  • Сир знежирений – 200 г
  • Банан – 1,5 шт.
  • Молоко – 2 ст. л
  • Шоколад гіркий – 80 г
  • Мелена вівсянка – 30 г

Приготування

Подрібнити вівсяні пластівці і перемішати з сиром, розім’яти виделкою. Шоколад поламати шматочками, додати молоко. Розтопити на водяній бані. Додати шоколадну суміш до сиру. Перемішати, розподілити на харчовій плівці, покласти банан і сформувати у вигляді ковбаски. Прибрати в холодильник для застигання. Потім дістати і прикрасити.

4. Шоколадний мус

Інгредієнти

  • Сир знежирений – 300 г
  • Йогурт натуральний – 100 мл
  • Какао – 1,5 ст. л
  • Желатин – 10 г
  • Вода – 0,25 скл.
  • Цукор за смаком

Приготування

У сир влити йогурт, додати цукор і какао. Добре збити блендером. Желатин розпустити в теплій воді, залишити до повного набрякання, потім нагріти на водяній бані, не доводячи до кипіння, постійно помішуючи, поки желатин повністю розчиниться. Продовжуючи збивати, додати желатин в сирний крем. Розкласти десерт у креманки і поставити в холодильник на 2-3 години.

5. Чорничний сирник

Інгредієнти

  • Сир знежирений – 600 г
  • Чорниця – 150 г
  • Крупа манна – 5 ст. ложок
  • Яйце-  2 шт.
  • Цукор або стевія за смаком

Приготування

Жовтки розтерти міксером зі стевією (цукорм) і ваніллю до білого. Додати сир і збити до однорідності. Всипати манку і підмішати чорницю. Білки збити до стійкої піни і ввести в масу. Викласти в форму і запікати при 180 градусах 30 хв.

6. Десерт “Хмарка щастя”

Інгредієнти

Для коржа:

  • 1 яйце
  • 3–4 ст. ложки вівсяних пластівців, перемелених на борошно
  • 1 ч. ложка какао
  • Цукор
  • Розпушувач

Для білого шару:

  • 150 г сиру ніжного
  • 7 г желатину
  • Вода
  • Цукор
  • Ванілін

Приготування

Желатин залити 50 мл води. Яйце збити з цукром і розпушувачем до стійкої піни, додати какао і борошно, акуратно перемішати ложкою. Вилити в формочку і поставити в мікрохвильовку на 2,5 хв. Поки корж остигає, сир збити з цукром. Набряклий желатин поставити в мікрохвильовку на 20 с, щоб він розчинився. Цю суміш влити до сиру і збити. Остиглий корж розрізати на 4 частини і укласти в контейнер: корж, сирну масу, корж, сирну масу. Поставити в холодильник до застигання.

7. Сирний десерт “Загадка”

Інгредієнти

  • Сир знежирений 400 г
  • Йогурт натуральний 500 г
  • Какао 50 г
  • Желатин 30 г
  • Цукор або підсолоджувач
  • Молоко знежирене 5 ст. ложок

Приготування

Желатин замочити на 30 хв. в холодній кип’яченій воді (1/2 скл.). Змішати в блендері сир, йогурт і цукор. Розвести желатин в теплому молоці (приблизно 5 ст. ожок), підігріти, але не доводити до кипіння. Додати желатин до сирної маси. Маси розділити на 2 частини. В одну додати какао, злегка перемішати виделкою. Другу частину залишити білою. Вистелити форму харчовою плівкою. Наливати по 2 ст. ложки по черзі (частина з какао, біла частина). Поставити в холодильник на 6 годин.

8. Дієтична пана-кота

Інгредієнти

  • Молоко 1% – 100 мл
  • Сир знежирений – 400 г
  • Вишня заморожена – 100 г (або будь-які інші ягоди, фрукти на ваш смак)
  • Желатин – 1 ст. ложка
  • Вода – 100 мл
  • Цукор або підсолоджувач

Приготування

Желатин залити склянкою гарячої води. Вишні розморозити. Після того як желатин набрякне, змішати його з молоком, на маленькому вогні помішуючи до повного розчинення желатину. Змішати цукор чи підсолоджувач, сир, желатин з молоком. На дно форми покласти фрукти, ягоди, залити сирною сумішшю. Поставити в холодильник на 3-4 год або на ніч.

9. Банановий крем-десерт

Інгредієнти

  • Молоко 1% – 1 л
  • Яйця – 4 шт
  • Банани – 500 г
  • Цедра лимона – 1 шт
  • Цукор або підсолоджувач

Приготування

Міксером збити яйця у піну. В молоко додати підсолоджувач (цукор) і з’єднати зі збитими яйцями. Банани нарізати і розім’яти, додати в молочну суміш. Цедру лимона з’єднати з подрібненими горіхами і родзинками, додати в основну масу і поставити на водяну баню. Варити, помішуючи, до загустіння. Крем-десерт розкласти в піали й охолодити. Прикрасити шматочками бананів.

Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Топ-9 найсмачніших і найкорисніших десертів