Так-так, десерти бувають корисними. І безпечними для фігури. І рекомендованими дітям. І при цьому дуже-дуже смачними. Приготуйте – і переконаєтеся!
1. Сирний десерт
Інгредієнти
- сир – 300 г
- сметана – 150 г
- цукор – 2 ст. ложки
- желатин – 1 ст. ложка
- апельсин – 1 шт.
- банан – 1 шт.
- ківі – 1 шт.
Приготування
До сиру додати сметану і цукор, збити блендером. Фрукти порізат. Закип’ятити 100 мл води і трохи остудити. Поступово всипати желатин, постійно помішуючи, розмішати до повного розчинення. Воду з желатином влити в сирну суміш і добре перемішати. У форму викласти шар фруктів, залити сирною масою і знову викласти шар фруктів. Так повторювати. Останнім повинен бути шар сирної маси. Прикрасити фруктами. Поставити в холодильник до застигання.
2. Корисний кекс з бананом і журавлиною
Інгредієнти
- 2 яйця
- 1,5 стиглого банана
- 80 г журавлини
- 150 г перемелених вівсяних пластівців
- 50 г цільнозернового борошна
- 3/4 ч. ложки погашеної оцтом соди
- дрібка кориці
- 1 ч. ложка оливкової олії
Приготування
Яйця збити до стійкої піни, додати пюре бананів, додати борошно, мелені пластівці, корицю, перемішати ложкою. Додати соду, перемішати, потім оливкову олію і в останню чергу журавлину, обережно перемішати. Пекти близько 40 хвилин при 180 градусах.
3. Шоколадно-сирний десерт з бананом
Інгредієнти
- Сир знежирений – 200 г
- Банан – 1,5 шт.
- Молоко – 2 ст. л
- Шоколад гіркий – 80 г
- Мелена вівсянка – 30 г
Приготування
Подрібнити вівсяні пластівці і перемішати з сиром, розім’яти виделкою. Шоколад поламати шматочками, додати молоко. Розтопити на водяній бані. Додати шоколадну суміш до сиру. Перемішати, розподілити на харчовій плівці, покласти банан і сформувати у вигляді ковбаски. Прибрати в холодильник для застигання. Потім дістати і прикрасити.
4. Шоколадний мус
Інгредієнти
- Сир знежирений – 300 г
- Йогурт натуральний – 100 мл
- Какао – 1,5 ст. л
- Желатин – 10 г
- Вода – 0,25 скл.
- Цукор за смаком
Приготування
У сир влити йогурт, додати цукор і какао. Добре збити блендером. Желатин розпустити в теплій воді, залишити до повного набрякання, потім нагріти на водяній бані, не доводячи до кипіння, постійно помішуючи, поки желатин повністю розчиниться. Продовжуючи збивати, додати желатин в сирний крем. Розкласти десерт у креманки і поставити в холодильник на 2-3 години.
5. Чорничний сирник
Інгредієнти
- Сир знежирений – 600 г
- Чорниця – 150 г
- Крупа манна – 5 ст. ложок
- Яйце- 2 шт.
- Цукор або стевія за смаком
Приготування
Жовтки розтерти міксером зі стевією (цукорм) і ваніллю до білого. Додати сир і збити до однорідності. Всипати манку і підмішати чорницю. Білки збити до стійкої піни і ввести в масу. Викласти в форму і запікати при 180 градусах 30 хв.
6. Десерт “Хмарка щастя”
Інгредієнти
Для коржа:
- 1 яйце
- 3–4 ст. ложки вівсяних пластівців, перемелених на борошно
- 1 ч. ложка какао
- Цукор
- Розпушувач
Для білого шару:
- 150 г сиру ніжного
- 7 г желатину
- Вода
- Цукор
- Ванілін
Приготування
Желатин залити 50 мл води. Яйце збити з цукром і розпушувачем до стійкої піни, додати какао і борошно, акуратно перемішати ложкою. Вилити в формочку і поставити в мікрохвильовку на 2,5 хв. Поки корж остигає, сир збити з цукром. Набряклий желатин поставити в мікрохвильовку на 20 с, щоб він розчинився. Цю суміш влити до сиру і збити. Остиглий корж розрізати на 4 частини і укласти в контейнер: корж, сирну масу, корж, сирну масу. Поставити в холодильник до застигання.
7. Сирний десерт “Загадка”
Інгредієнти
- Сир знежирений 400 г
- Йогурт натуральний 500 г
- Какао 50 г
- Желатин 30 г
- Цукор або підсолоджувач
- Молоко знежирене 5 ст. ложок
Приготування
Желатин замочити на 30 хв. в холодній кип’яченій воді (1/2 скл.). Змішати в блендері сир, йогурт і цукор. Розвести желатин в теплому молоці (приблизно 5 ст. ожок), підігріти, але не доводити до кипіння. Додати желатин до сирної маси. Маси розділити на 2 частини. В одну додати какао, злегка перемішати виделкою. Другу частину залишити білою. Вистелити форму харчовою плівкою. Наливати по 2 ст. ложки по черзі (частина з какао, біла частина). Поставити в холодильник на 6 годин.
8. Дієтична пана-кота
Інгредієнти
- Молоко 1% – 100 мл
- Сир знежирений – 400 г
- Вишня заморожена – 100 г (або будь-які інші ягоди, фрукти на ваш смак)
- Желатин – 1 ст. ложка
- Вода – 100 мл
- Цукор або підсолоджувач
Приготування
Желатин залити склянкою гарячої води. Вишні розморозити. Після того як желатин набрякне, змішати його з молоком, на маленькому вогні помішуючи до повного розчинення желатину. Змішати цукор чи підсолоджувач, сир, желатин з молоком. На дно форми покласти фрукти, ягоди, залити сирною сумішшю. Поставити в холодильник на 3-4 год або на ніч.
9. Банановий крем-десерт
Інгредієнти
- Молоко 1% – 1 л
- Яйця – 4 шт
- Банани – 500 г
- Цедра лимона – 1 шт
- Цукор або підсолоджувач
Приготування
Міксером збити яйця у піну. В молоко додати підсолоджувач (цукор) і з’єднати зі збитими яйцями. Банани нарізати і розім’яти, додати в молочну суміш. Цедру лимона з’єднати з подрібненими горіхами і родзинками, додати в основну масу і поставити на водяну баню. Варити, помішуючи, до загустіння. Крем-десерт розкласти в піали й охолодити. Прикрасити шматочками бананів.
Джерело: Сім’я і дім