Немає нічого приємнішого, ніж холодним зимовим вечором дістати з антресолі баночку хрустких гострих кабачків. Щоб доставити собі таке задоволення, досить вже сьогодні приділити пару годин і закрити кілька баночок кабачків в кетчупу чилі
СКЛАДОВІ
- Кабачки 4 кг
- Трави для консервації (кріп, хрін, листя вишні) 1 пучок
- Часник 1 головка
Для маринада:
- Вода 1,5 л
- Цукор 1 склянка
- Сіль 2 ст.л.
- Оцет 9% 250 мл
- Кетчуп чилі 250 мл
Приготування
У підготовлені і простерилізовані банки розкладаємо вимиті трави для консервації і часник, нарізаний часточками.
Кабачки миємо, нарізаємо кільцями або півкільцями і закладаємо в банки дуже щільно.
Готуємо маринад
У каструлі змішуємо кетчуп, сіль і цукор. Додаємо воду, оцет і добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і доводимо маринад до кипіння.
Ще киплячим маринадом заливаємо банки з кабачками, закриваємо кришками і стерилізуємо банки.
Джерело: Smachno.ua