Суп з фрикадельками
Складові
- вода 2л
- м’ясний фарш 200г
- морква 100г
- картопля 300г
- рис 100г
- зелена цибуля 40г
- сіль перець
- лавровий лист
Приготування
- Закип’ятити воду, покласти натерту моркву, картоплю.
- З фаршу сформувати фрикадельки.
- Коли картопля буде вже наполовину готова, вкинути фрикадельки, лавровий лист, посолити і поперчити за смаком.
- За пару хвилин до готовності супу покласти подрібнену зелень і цибулю.
У суп можна покласти будь-яку крупу, кладіть її тоді разом з картоплею. Так само з моркви і цибулі можна зробити зажарку, тоді ваш суп буде більш виразний за смаком і більш калорійним.
Сирний суп
Кількість інгредієнтів на 1,5 літрів води
Буде потрібно:
- 1,5 штуки плавленого сирка (беріть перевірений, адже від його смаку залежить весь супчик)
- 1 невелика морква
- 1 невелика цибулина
- 4 середніх картоплин
Приготування:
- Почистити картоплю, нарізати невеликими шматочками і поставити варитися.
- Моркву натерти, цибулю дрібно порізати, підсмажити на олії (1 чайна ложка).
- Покласти до картоплі моркву з цибулею, сир порізати кубиками і теж кинути в каструлю.
- Розмішувати суп, поки сирки повністю не розчиняться в окропі. Посолити за смаком. Варити протягом 30 хв.
Перед подачею посипати дрібно нарізаною зеленню.
У супі можна використовувати гриби, креветки, солодкий перець і т.д.
Сирний суп з куркою
Складові:
- 400 гр курячого філе
- 2 картоплини
- 1 велика морква
- 180 гр плавленого сиру
- 2 літри бульйону або води
- зелень
- лавровий лист, запашний перець горошком
- сіль перець
Готуємо так:
1. Куряче філе порізати кубиками середньої величини. Картоплю і моркву почистити. Картоплю порізати кубиками, моркву — півкільцями. Філе трохи обсмажити на пательні з невеликою кількістю оливкової олії. Бульйон довести до кипіння, покласти лавровий лист і запашний перець і додати кубики філе.
2. Зменшити трохи вогонь і варити 7-10 хвилин. Після цього додати овочі і варити ще 10-15 хвилин. Викласти в суп плавлений сир, добре розмішати, щоб сир повністю розчинився. Додати сіль і перець за смаком. Дрібно порізати зелень і всипати в суп. Розмішати і зняти з вогню.
Овочевий суп
На 2 порції знадобиться:
- морква — 1
- цибулина — 1
- капуста — жменя
- свіжий огірок — 1
- помідори — 3
- болгарський перець — 1/2
Приготування:
Заздалегідь почистити і нарізати всі овочі.
Потім починаємо укладати шарами різані овочі:
- 1 шар — 1 морквина;
- 2 шар — 1 цибулина;
- 3 шар — жменю капусти;
- 4 шар — 1 свіжий огірок (огірком не нехтувати, він надає своєрідний смак супу);
- 5 шар — 3-4 помідори;
- 6 шар — 1/2 солодкого перцю (добре різнокольоровий).
Каструлю закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 25-30 хвилин, у власному соці (якщо необхідно, можна додати трохи води), періодично струшувати. Потім залити окропом, посолити, довести до кипіння і вимкнути.
Суп готовий. Подавати з кропом, петрушкою і сметаною 10%, за смаком можна додати тертий часник і перець.
Молочний суп з овочами
Складові:
- молоко — 1 л
- вода — 400 г
- картопля — 400 г
- кольорова капуста — 380 г
- морква — 100 г
- зелений горошок — 300 г
- масло вершкове — 20 г
- сіль
Готуємо так:
- Моркву нарізають дрібними кубиками, пасерують
- Капусту розбирають на окремі суцвіття.
- Очищену картоплю нарізають маленькими кубиками.
- Молоко кип’ятять, знімають піну.
- Воду доводять до кипіння, солять, додають картоплю і капусту, після закипання додають пасеровану моркву. Варять при слабкому кипінні до напівготовності, потім вливають гаряче молоко і доводять до готовності.
- В кінці додають зелений горошок, дають прокипіти і настоюють 15 хвилин.
- У тарілку з супом зверху кладуть шматочок масла.
Джерело: Пошепки