Новонароджeним українцям видаватимуть коштовні бeбі-бокси

Пакунок для малюка почнуть отримувати від вересня.

Від 1 вересня 2018 року українські сім’ї у разі народження дитини отримуватимуть від держави бейбі-бокс.

“Тепер кожна сім’я, де народився малюк, буде отримувати від держави спеціальний бейбі-бокс.Він зібраний з любов’ю, щоб на перших етапах життя у мами, у сім’ї було все необхідне, щоб доглядати за дитиною. Це буде  бокс з якісним наповненням”, – сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

Уряд вводить нову традицію для підтримки народжуваності в країні.

Заступник міністра соцполітики Олександра Чуркіна зазначила, що пакунок малюка видаватимуть окремо від інших виплат у разі народження. У нього входитимуть пелюшки, підгузники, масло, присипка, сорочечки, чепчики, спеціальний матрац, який можна використовувати як колиску, іграшки, два види ковдр. Також в пакеті будуть друковані матеріали з інформацією про догляд за новонародженим. Орієнтовна вартість такого пакета становитиме 5 тисяч грн.

Згідно з даними Держстату, в Україні залишається істотним перевищення смертності над народжуваністю: станом на січень-березень 2018 року на 100 померлих припадає 55 новонароджених. За перший квартал 2018 року в Україні народилось 84 607 малюків, за той же період 2017 року – 91 097.

Джерело: ТСН

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Новонароджeним українцям видаватимуть коштовні бeбі-бокси